Zorgboerderij Buitengewoon partner Samen voor Nieuwegein

Zorgboerderij Buitengewoon, onderdeel van Doenersdreef Zorg, is zilveren partner geworden van Samen voor Nieuwegein. Boerderij Buitengewoon is het thuis voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 25 jaar met een vorm van autisme en een VG/LVG indicatie (Verstandelijk gehandicapt of licht verstandelijk gehandicapt).

Er wordt 24-uurs zorg, behandeling en begeleiding geboden. Ook kunnen de kinderen alleen dagbesteding volgen. Buitengewoon werkt individueel en (hulp)vraaggericht waarbij de nadruk ligt op zelfregie. Sommige jongeren hebben langdurige intensieve zorg nodig en andere jongeren kunnen na een aantal jaar doorstromen naar zelfstandig-begeleid wonen.

Twee studiowoningen in Utrecht behoren ook tot de zorgboerderij. Boerderij Buitengewoon wil zorg en ondernemerschap combineren en bijdragen aan een circulaire economie. Op dit moment wordt gewerkt aan het opzetten van een ruilwinkel, een horecafaciliteit, een ICT-bedrijfje en een Alpaca-theetuin. Jongeren, vrijwilligers en professionals werken samen om dit allemaal tot een succes te maken. De Zorgboerderij wil een meerwaarde zijn voor zijn omgeving door te delen, samen te doen en uit te wisselen.

Jerome Lesquilier, teamleider locatie Nieuwegein: “Ik vind het belangrijk om zichtbaar te zijn in Nieuwegein en met zoveel mogelijk verschillende partijen samen te werken. Dat is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de Nieuwegeinse samenleving. Het mooie van maatschappelijk betrokken ondernemen vind ik de gelijkwaardigheid tussen de partijen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren