Zonnig NLdoet in Nieuwegein

In Nieuwegein werd afgelopen vrijdag en zaterdag volop geklust bij zo’n 20 organisaties tijdens NLdoet. Het Oranje Fonds had deze vrijwilligersactie verschoven van maart naar mei. Gelukkig kon er buiten, rekening houdend met de Coronamaatregelen, al weer veel werk worden verzet.

Bij korfbalvereniging Koveni werd het buitenmeubilair opgeknapt

Na tijden van wisselvallig weer, was het nu eindelijk heerlijk warm en zonnig. Met veel enthousiasme waren de vrijwilligers aan de slag. Zo werd veel werk verzet bij onder meer de Kruidentuin, Cirkeltje Rond, sportverenigingen Koveni en Atverni, Reinaerde de Lijsterbes, de bouwspeeltuinen Bouwgein en Jeugdland en Amateurtuindersvereniging Ons Belang.  Ook de burgemeester en de wethouders waren op verschillende plekken actief.

Normaal gesproken klussen op vrijdagochtend ook altijd studenten mee van de opleidingen Facilitaire dienstverlening van het Horeca & Toerisme College. Helaas was dat dit jaar niet mogelijk, maar ze wilden wel graag wat betekenen voor de stad. Daarom hebben ze in de ochtend kaarten geschreven op school en deze hebben ze samen met plantjes gebracht bij verschillende locaties van ZorgSpectrum. De plantjes en kaarten werden verspreid onder de bewoners. De attentie werd erg gewaardeerd. ‘’De bewoners zijn superblij met hun plantjes en kaarten. Ik moest de organisatie van de bewoners hartelijk bedanken’’, aldus één van de activiteitenbegeleiders van ZorgSpectrum.

Samen met het VrijwilligersHuis Nieuwegein heeft Samen voor Nieuwegein alle klussen bezocht. ‘’We hebben foto’s gemaakt en een bedankje achtergelaten voor de deelnemende vrijwilligers. Er was heel veel enthousiasme en vrolijkheid. Je hoorde vaak dat mensen het erg leuk vonden om na een lange tijd van binnen zitten, samen weer aan de slag te gaan. Er werd dan ook op alle locaties veel werk verzet. Het was erg leuk om dit samen met de medewerkers van het Vrijwilligershuis te doen’’, aldus Karin Beenen van Samen voor Nieuwegein.

Studenten van het Horeca & Toerisme College hebben plantjes en kaarten bezorgd bij verschillende locaties van ZorgSpectrum

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren