Katern

Zondagmiddag 27 mei ‘Crooning Nieuwegein’

‘Crooning Nieuwegein’ organiseert op zondagmiddag 27 mei van 14.00 uur tot 18.00 uur het eerste evenement ‘Frank Sinatra – Ol’Blue Eyes’ Het evenement staat in het teken van Frank Sinatra, boegbeeld van ‘Crooning’ die op 14 mei a.s. precies 20 jaar geleden overleed, zo tevens een eerbetoon aan ‘Ol’Blue Eyes’.

‘Crooning’ … Crooners staan bekend om hun rustige, zachte en vooral natuurlijke stemgeluid. De term ‘crooning’ werd later vervangen door ‘easy listening.’ Hedendaagse crooners zijn Michael Bublé, Robbie Williams en Diana Krall en (voormalige Nieuwegeiner) Peter Douglas (winnaar van de Soundmixshow in de jaren tachtig).

Voormalig Nieuwegeiner Peter Douglas (Jean-Pierre van der Sluis) is gastheer én zanger tijdens dit evenement. Daarnaast zijn er nog meer aansprekende optredens in de sfeer van Frank & Friends. Het evenement wordt in De Lantaern georganiseerd. Kaarten zijn hier te bestellen. Bijzonder moment binnen dit evenement is de uitreiking van de ‘Ol’Bue Eyes’ Award aan de beste crooner c.q. vertolker van een muziekstuk van Frank Sinatra.

Op zondagmiddag 29 april zullen de zangers die meedoen aan ‘Crooning’ zich presenteren aan een jury in The Pit en de Partner aan de Nedereindseweg. Tien mensen hebben zich inmiddels opgegeven voor het evenement.

De beste 5 uit de talentenjacht die binnenkort wordt gehouden mogen tijdens dit evenement optreden. Een jury die avond (met voorzitter Peter Douglas) maakt na afloop van de optredens de winnaar bekend die vervolgens met trots de ‘Ol’ Bue Eyes’ Award mee naar huis mag nemen.

Over Jean-Pierre van der Sluis alias Peter Douglas
Met zijn perfecte personificatie van Frank Sinatra, kroonde hij zich bijna 30 jaar geleden tot de onbetwiste winnaar van de ´Soundmixshow.’ Bijna 8 miljoen kijkers waren getuige van een unieke performance, die hij vanaf dat moment nog ontelbare keren zou opvoeren. Peter Douglas was geboren! De ongekende vocale gelijkenis tussen Douglas en Sinatra werd het gesprek van de dag en spreekt, anno vandaag, nog steeds tot de verbeelding. Zijn wereldhit ´Stars On Frankie´, bracht hem van New York tot Tokio en alle windstreken daartussen. Zo raakten ook België en Duitsland in de ban van de ´New Blue Eyes.´

Het ´Knokke Star Festival´ roemde hem om zijn vocale kwaliteiten en stijlvolle presentatie en onze oosterburen zaten aan de buis gekluisterd bij zijn gastoptredens in de televisieshows van Rudy Carell, Harald Junke en Carl Dahl. De onbekende Jean-Pierre van der Sluis uit Amsterdam, bereikte als Peter Douglas in één klap de sterrenstatus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren