ZomerOndernemer zoekt jonge ondernemers in de dop

Jongeren tussen 15 en 23 jaar die willen ontdekken of een eigen bedrijf iets voor hen is, kunnen komende zomer gratis meedoen aan ZomerOndernemer. Via trainingen en workshops leren zij allerlei ondernemersvaardigheden, zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en proactief zijn. Vaardigheden waar zij hun leven lang profijt van hebben, of ze nu ondernemer worden of niet.

ZomerOndernemer is een landelijk initiatief van The New Entrepreneur en vindt voor de derde keer plaats in de regio Utrecht, Nieuwegein en Stichtse Vecht met als nieuwkomer gemeente IJsselstein. DOEN staat centraal: jongeren gaan in één zomer echt hun eigen bedrijf opzetten. De start is een driedaagse training waarbij de jongeren de basis van het ondernemerschap leren en met hun bedrijfsidee aan de slag te gaan. In de weken die volgen krijgen zij een eigen business buddy – ervaren ondernemers uit de regio – als sparringpartner en zijn de jongeren te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken zij aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit af met een feestelijke kick-out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Marleen uit Nieuwegein
In 2018 was Marleen Verweij één van de jonge ambitieuze ondernemers die meedeed in onze regio. ZomerOndernemer gaf haar precies die kick-start die zij nodig had om haar coaching bureau op te zetten: ‘ZomerOndernemer heeft mij de juiste handvaten en de juiste contacten gegevens om concrete stappen te zetten in mijn weg naar ondernemerschap.’ Marleen startte tijdens ZomerOndernemer haar eigen coaching bureau ‘Verweij Coaching’.

Marleen Verweij (links) tijdens de netwerkborrel met business buddies 2018

Ook 8 andere deelnemers schreven zich dezelfde zomer meteen in bij de Kamer van Koophandel met hun nieuwe bedrijf. Na afloop waren alle 30 deelnemers het erover eens dat zij door ZomerOndernemer voldoende zelfvertrouwen hadden gekregen èn weten wat er nodig is om hun eigen bedrijf op te zetten.

Aanmelden
Ook dit jaar zoekt ZomerOndernemer geïnteresseerde en ondernemende jongeren uit Utrecht, Nieuwegein, Stichtse Vecht en IJsselstein. Deelname is gratis en de deelnemers krijgen zelfs een klein startkapitaal. De enige voorwaarden zijn een goed idee, enthousiasme en aanwezigheid vanaf 23 juli deze zomer. Twijfel niet en meld je nu aan via de website van ZomerOndernemer.

ZomerOndernemer Utrecht/Nieuwegein/Stichtse Vecht/IJsselstein is mogelijk door de ondersteuning van de Rabobank, Gemeente Utrecht, Gemeente Nieuwegein, gemeente Stichtse Vecht en gemeente IJsselstein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren