Asbestsanering en schadeafhandeling Liesboschbrand

Woensdagavond 1 november zijn ondernemers in het getroffen gebied door gemeente en andere partijen geïnformeerd over wat er moet gebeuren voordat zij ook weer aan het werk kunnen. Ook heeft Stichting Salvage uitgelegd hoe de schadeafhandeling geregeld kan worden.

Saneren en vrijgeven
De eigenaren van de panden in het getroffen gebied zijn zelf verantwoordelijk voor het laten saneren van hun pand en perceel. Zij moeten dit door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf laten doen en daarna laten controleren. Zodra het vrijgegeven is voor gebruik, betekent dit dat er geen risico meer is voor de gezondheid.

Schadeafhandeling
Voor de kosten en de geleden schade moeten zij hun eigen verzekering inschakelen. Die zal vervolgens de veroorzaker aansprakelijk stellen. U kunt ook contact opnemen met de gemeente voor contactgegevens van de veroorzaker. Dit kunnen ze doen door een email te sturen naar liesboschbrand@nieuwegein.nl. Voor de schadeafhandeling van de gezamenlijke gebieden kunnen pandeigenaars via de VVE’s samen optrekken. Verzekeraars hebben hier ervaring mee en zorgen voor een goede verdeelsleutel.

Uitleg burgemeester
De burgemeester legde uit dat de gemeente eerst goed heeft moeten uitzoeken hoe de schadeafhandeling gereld moest worden, voordat de gemeente informatie hierover op de website kon plaatsen. Ook vertelde hij dat de prioriteit gelegd was bij het schoonmaken van de grote wegen, want zonder wegen zijn de panden ook niet bereikbaar. Bovendien is de verkeersdoorstroming op de provinciale weg N408 voor veel mensen erg belangrijk.

Informatiepunt in het gebied
Bij de McDonalds ten zuiden van het Liesboschgebied staat een keet van de gemeente (NB: er staat ‘Van Wijk’ op die keet). Hier kunnen ondernemers nu en tijdens de sanering terecht als zij iemand willen spreken. Dit doet de gemeente om de lijnen kort te houden en om als dat wenselijk is direct met ondernemers of andere belanghebbenden mee te kijken.

Zo lang er asbest op de daken van de panden in het getroffen gebied ligt, is er risico op verwaaiing. De ‘randen’ van het gebied worden daarom tot alles schoon is gemonitord. Heeft u vragen, of denkt u asbest gevonden te hebben, kom dan naar de keet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren