Dit weekend: ‘Zomerfestival op Fort Jutphaas’

Op zaterdag 25 augustus organiseert Stichting Fort Jutphaas voor de eerste keer het Zomerfestival op het Fort. Het Fort in Nieuwegein wordt omgetoverd tot een festivalterrein met foodtrucks, een podium met muziek, een openlucht filmvertoning en diverse kramen waar kunst wordt geëxposeerd. Voor de kinderen is er een speciaal kidsplein ingericht waar kinderen kunnen schilderen of geschminkt worden.

Het zomerfestival wordt een heerlijke dag om gezamenlijk de zomer af te sluiten. Het programma ziet er als volgt uit:
13.30 uur Mel@anie
14.30 uur Liguster
15.30 uur Blue Grass Boogiemen
16.45 uur Wordt nog bekend gemaakt
18.15 uur Stijn Grul
20.00 uur Afsluitende act – Wordt nog bekend gemaakt
21.30 uur Openluchtfilm: Retour en Bourgogne

Het muziekpodium komt bovenop de historische wal te staan, met spectaculair uitzicht. Het programma is zeer gevarieerd, van klein akoestische acts tot en met volwaardige band-optredens. De productie van het muziekgedeelte is in de ervaren handen van het Nieuwegeinse AkoestiCafé. Zij deden dit al zeer succesvol op 7 juli jl. bij het Geinbeat Festival. De eerste namen die bekend zijn gemaakt zijn de gerenommeerde Blue Grass Boogiemen, indie-popper Stijn Grul met band, singer-songwriter Yorick van Norden, familyfolkgroep Liguster en fris talent Mel@nie uit IJsselstein.

Dit culturele festival wordt versterkt door de aanwezigheid van 10 kunstenaars, bijeengebracht door kunstcollectief Feniks. Zij exposeren hun werk, leggen uit over technieken en er zijn ook wat werken te koop. Naast het fort vindt in hetzelfde weekend Rijnhuizen Buitengewoon plaats, een kunstmarkt op Kasteel Rijnhuizen, dus daar kun je op dezelfde dag ook nog even rondstruinen.

De afsluiting wordt verzorgd door Filmtheater ’t Hoogt. Zij organiseren Cinema Buiten – openluchtvertoningen van arthouse films op 11 bijzondere erfgoed locaties. Een samenwerking met provincie en gemeente Utrecht in het kader van 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Op Fort Jutphaas zullen zij de film Retour en Bourgogne draaien, een heerlijk Frans familierelaas op een ambachtelijke wijngaard. Bij het wijnfort kun je daar een heerlijk (Frans) wijntje bij drinken en met de verschillende foodtrucks wordt het een heerlijke plek om op zaterdag 25 augustus met je gezin of vrienden te vertoeven. Het festival is gratis toegankelijk. Voor de filmvoorstelling kunnen online kaarten gekocht worden via deze website.

Mel@nie! Dit jonge talent speelde in succesmusicals als Ciske de rat, Oliver en Moeder ik wil bij de revue. Nu ze haar gitaar heeft opgepakt en zich als singer-songwriter aan het ontwikkelen is valt pas echt op hoe goed ze is. Ze kwam ver in Giels Talentenjacht en staat de dag na ons festival op de Uitmarkt in Amsterdam. Naast schitterende vertolkingen van andermans werk brengt Melanie ook eigen liedjes. Bovendien komt deze IJsselsteinse nog uit Nieuwegein ook.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren