Zomerconcert ’t JoNg en JoNg junior

Vrijdag 25 juni 2004 geven de Jeugdorkesten ‘t JoNg en ‘t JoNg junior o.l.v. Hans Welle hun jaarlijkse zomerconcert in Theater De Kom te Nieuwegein. Hier spelen ze o.a. de Brandenburg Sinfonia van J.S. Bach, Danse Macabre van C. Saint-Saëns, de Pirates of The Caribbean van K. Bladelt en nog veel meer. Het concert begint om half acht. De toegangsprijs is € 6,00 cjp en kinderen t/m 12 jaar € 4,00. Kaartjes kunt u reserveren bij de kassa van de Kom, tel. 030 – 60 455 54.

Jeugdorkest ’t JoNg bestaat uit ongeveer 65 leden tussen de 12 en 20 jaar. Het is een onderdeel van Kunstencentrum De Kom, afdeling muziek. Het orkest biedt jonge musici uit Nieuwegein en omstreken de mogelijkheid in een orkest te spelen en uitvoeringen te geven onder professionele leiding. De repertoirekeuze, een combinatie van klassieke muziek en filmmuziek, maakt het programma van ’t JoNg tot een afwisselende en feestelijke gebeurtenis. In het JoNg junior doen jongere kinderen hun eerste orkestervaring op.

Voor het komende jaar zijn er al weer heel wat plannen; in oktober gaat ’t JoNg meewerken aan een project over het symfonieorkest voor 22 groepen 5 van de Nieuwegeinse schooljeugd. Er wordt dan het sprookje “De standvastige tinnen soldaat”, op muziek gezet door Keith Amoz, uitgevoerd. Om deze leuke muziekvoorstelling met verteller voor iedereen toegankelijk te maken wordt deze voorstelling op zondagmiddag 31 oktober in de Pauluskerk in IJsselstein herhaald.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk