Zo vind je een baan dicht bij huis

Alhoewel je wachten in de file mogelijk geen probleem vindt en het juist lekker vindt omdat je eindelijk tot rust kan komen is het niet beslist goed voor je. Uit een Vlaamse studie van onderzoeksbureau iVox blijkt namelijk dat de mensen die dicht bij huis werken over het algemeen tevredener zijn met hun baan dan de mensen die een uur of meer moeten reizen voor het werk. Bovendien is maar liefst 15 procent van de forensen niet gelukkig, wat onder meer komt door onvoldoende beweging.

Als jij ook behoort tot de groep mensen die een uur of meer reizen voor hun werk en hier niet tevreden mee zijn dan zou je een baan dichter bij huis kunnen zoeken. Zodoende zul je minder last hebben van files, maar ook als je het openbaar vervoer zal het een positief effect hebben. Wellicht hoef je zelfs helemaal geen ov of auto te gebruiken en kun je op de fiets of zelfs lopend naar het werk. Natuurlijk moet je dan eerst wel een baan vinden in de buurt. Om dit doel te behalen zou je rond kunnen vragen in je netwerk. Mogelijk weten zij een functie die open staat dichtbij jouw woning. Daarnaast zou je ook open sollicitaties kunnen sturen naar bedrijven waarbij je zou willen werken.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de welbekende vacaturedatabases (bijv; Indeed.nlJobbird.nl) gebruiken voor het vinden van een baan bij jou in de buurt. Zulke platformen hebben vaak ook wel apps die je kunt gebruiken op je smartphone, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de site. Hierbij kun je de zoekcriteria invullen.

Een onderdeel hiervan is de naam van de stad of het dorp waar je een baan zoekt. Vaak kun je ook nog een straal aangeven. Dit houdt dus de straal rond de eerder genoemde plaats in. Het is dus eigenlijk een zoekgebied. Hierna zal de site alle vacatures die passen bij jouw zoekcriteria laten zien. Hopelijk zit er tussen de resultaten jouw droombaan waarop je kunt solliciteren. Hierbij is je cv natuurlijk belangrijk waarbij CVmaker kan helpen. Met een professioneel curriculum vitae heb je namelijk meer kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren