Zo het college zit!

Ik heb toch mijn twijfels over deze combinatie, zeker als je gezien hebt hoe de stemming verliep over de wethouders. Alleen Peter Snoeren kreeg de volledige steun, Hans Adriani en Martijn Stekelenburg 9 blanco stemmen en die “arme” Johan Gadella moest het doen met de stemmen van de coalitiepartners.

Gek dat men als raad zo weinig vertrouwen heeft in deze combinatie, het is ze nog niet gelukt om de rest met zich mee te krijgen. Maar nu even een ander onderwerp: Helmkruid. Ja, de plek waar Bob de Bouwer aan de slag wil gaan met het bouwen van woningen. Ik las tot mijn grote verbazing dat nu de SP en Groen Links instemmen met een haalbaarheidsonderzoek. Waren dit niet de partijen die faliekant tegen waren?

Ja dat zijn ze nog steeds hoor ik ze zeggen. Maar ze willen het nu bewijzen dat het niet kan. He? Niet kan? Dat hadden jullie toch al gezegd en gesteund door zo’n 6000 handtekeningen?

Wat is er nu verandert waardoor jullie deze stap zetten? Is Martijn al verhuisd? Woont Hassan daar niet? Wil Corrie van Rooyen misschien een aanleunwoning hebben? Of misschien is het maling aan de kiezers hebben? Wij zitten eindelijk in het pluche dus f..k de kiezers!

Eigenlijk sluiten zij dus perfect aan bij de zittende partijen. Als er verkiezingen zijn zie je ze, maar zodra de stemmen zijn geteld kan je het heen en weer krijgen! Diep triest als je op zo’n partij hebt gestemd, je verwacht zoiets van de VVD, die zegt het gewoon: de fractie bepaalt zijn eigen koers. Maar een partij als de SP, zoveel grote woorden en dan mee buigen of beter gezegd mee huilen met de rest van de coalitie.

Groen Links is niet veel beter hoor, want zij hebben bij monde van de fractievoorzitter destijds geroepen: al moet ik er zelf voor gaan liggen maar er wordt daar niet gebouwd. Of in ieder net zulke zware woorden maar dan anders geformuleerd. En nu een paar maanden later: de grote draai! Geweldig gedaan door de VVD, P.v.d.A. en D66.

We kunnen als inwoners niets anders dan lijdzaam toekijken voor 4 jaar. Helaas heeft de wet hierin niet voorzien Als de regering in Den Haag valt mogen we een nieuwe tweede kamer kiezen maar als het college in een gemeente valt mogen de dames en heren raadsleden gewoon blijven zitten? Gek toch?

Het zou mooi zijn als er dan ook nieuwe verkiezingen zouden komen dan piepen ze wel anders want dan voelen ze de hete adem van de kiezers beter. Natuurlijk, ik zit ook niet te wachten op al die verkiezingen maar het is wel een flinke stok achter de deur.

Het CDA lacht in z’n vuistje om dit knetterlinkse college. Althans dat heb ik gelezen in ons plaatselijke krantje. Maar hebben die ook niet een beetje boter op het koppie? Direct met moties komen om zo te kijken hoe de coalitie reageert? Een beetje achter de ellebogen vind ik want als zij zelf mee zouden doen dan moet het net gestarte college de ruimte krijgen om zich te bewijzen. Dus om nu zo direct de aanval te openen is niet erg kies meneer de Wild.

Ze hebben wel een motie binnen gehaald om de koopzondagen te evalueren. Lekker heeft dadelijk iedereen zijn of haar draai gevonden, moeten we weer een onderzoek doen of het goed is! Daar hebben we jullie toch voor ingehuurd? Of twijfelen jullie aan elk besluit? Misschien moeten we gewoon een referendum instellen voor belangrijke zaken? Of misschien net iets teveel een D66 geluid?

Maar ter afsluiting: We hebben, als er een nieuw college is, een hele avond moeten aanhoren wat er goed aan is door de coalitie en natuurlijk wat er niet goed aan is door de oppositie. Maar zou het nu ook eens een goed idee zijn om in de laatste raadsvergadering van het college de zaken na te bespreken? Met andere woorden: verantwoording afleggen! Ik zou dan graag eens een paar vragen willen stellen, u ook niet?

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk