Zilver voor studenten Horeca & Toerisme College bij Future Talents 2019

Maandag 8 april 2019 vond de 9e editie van de vakwedstrijd Future Talents plaats in het Miele Experience Centre in Vianen. Tijdens deze jaarlijkse competitie toont hét culinaire- en gastvrijheidstalent hun vakmanschap aan de top van de gastronomie. Namens het Horeca & Toerisme College Nieuwegein, onderdeel van ROC Midden Nederland, deden studenten Kok niveau 3/4 Bart Stooker, Nils Arla en Ryan Berendsen mee als witte brigade. Hun 4-gangen diner werd uitgeserveerd door de zwarte brigade, bestaande uit studenten Leidinggevende Bediening Nikki van der Snel en Amit Singh. Na een lange dag kwam het verlossende woord van de jury: Nikki en Amit mochten de zilveren medaille in de categorie Zwarte Brigade mee naar huis nemen. Een top prestatie!

Bekende jury
Zeventien teams, afkomstig van horeca-opleidingen uit heel Nederland, streden om de titel Future Talent 2019. De koks bereidden in teams van 3 personen een vier-gangen menu voor tien personen. Het ging om een zogenaamde ‘blackbox’ opdracht. Vooraf wisten de studenten niet welke ingrediënten ze moesten gebruiken. De gerechten werden vervolgens uitgeserveerd door de zwarte brigade: zeventien duo’s die verantwoordelijk waren voor hun eigen tafel met gasten. Dit alles onder toeziend oog van de jury met gerenommeerde namen uit de gastronomie zoals Jacob Jan Boerma, Erik van Loo, Milo Berlijn en Cindy Borger.

Hoog niveau
Amit en Nikki zijn na het behalen van hun tweede plek door het dolle heen. “We hadden dit gehoopt, maar nooit verwacht”, zegt Nikki. “Het niveau ligt hier zó hoog!” De twee studenten hadden zich goed voorbereid op de wedstrijd. Ze stopten veel tijd in bijvoorbeeld het oefenen van vaktechnieken en het zoeken van juiste wijn- en spijscombinaties. Ze trainden als team samen op school, maar kregen ook veel support van hun leerbedrijven. Nikki werkt bij Restaurant Bentinck in Amerongen en Amit bij Grand Hotel Karel V Utrecht. “Wij vullen elkaar heel goed aan”, vertelt Nikki verder. “We hebben allebei veel passie voor het vak gastheer/gastvrouw. Maar Amit is wat klassieker geschoold en ik iets moderner. Beide talenten konden we gebruiken tijdens de wedstrijd”.

Veel geleerd
De witte brigade van het Horeca & Toerisme College viel helaas niet in de prijzen, maar kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd. Student Bart: “De concurrentie hier is moordend. Maar we hebben ontzettend veel geleerd en zijn blij met de gerechten en smaken die we hebben neergezet.” Eén van de juryleden vertrouwde het team toe dat ze dicht bij een podiumplek zaten. Met hun dessert zat het jonge team zelfs in de top 3. “Volgend jaar gaan we voor de winst”, aldus Bart.

Profiel Horeca & Toerisme College
Het Horeca & Toerisme College is een van de 13 kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Op het Horeca & Toerisme College worden studenten opgeleid voor de Horeca, de wereld van de Facilitaire Dienstverlening of de sector Toerisme & Recreatie. Studenten leren om de wensen van hun gasten te vervullen en ze te laten genieten van een professioneel bereide maaltijd, een prettige werkomgeving of een welverdiende vakantie. In de interne levensechte leerbedrijven doen studenten in een vertrouwde, veilige omgeving praktijkervaring op.

Nikki van der Snel (l) en Amit Singh behalen de 2e plek bij de Future Talents 2019.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk