Zijn onze jongeren Digi-WIJS genoeg?

Dat het internet onbegrensde mogelijkheden heeft, weten we allemaal. Maar hoe zorgen we dat alle nieuwe technologieën optimaal bijdragen aan de opvoeding en opleiding van onze jongeren? Het Anna van Rijn College en Bibliotheek De tweede verdieping organiseren op donderdag 27 november een minisymposium voor opvoeders van jongeren en geïnteresseerden met als onderwerp: Digi-WIJS! Bibliotheek & onderwijs stomen jongeren klaar voor een digitale wereld.

Het programma begint met twee sprekers die u informeren over het onderwijs en de informatievoorziening in Nieuwegein: Drs. Math van Loo, bestuurder van het Anna van Rijn college, zal vertellen over het innovatieve en op maat gesneden onderwijs. MPM Gemma Wiegant, bestuurder van bibliotheek De tweede verdieping, zal u doen verbazen over de immense mogelijkheden die ontstaan door de virtualisering van informatie.

Voor het tweede gedeelte van de avond hebben we de inspirerende gastspreker Prof.dr. P. Robert-Jan Simons uitgenodigd. Dhr. Simons (foto) is een expert op het gebied van onderwijs en de digitale wereld, hij is o.a. hoogleraar ‘didactiek in digitale context’ aan de Universiteit Utrecht geweest, en hoogleraar en directeur van de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement. Sinds zijn pensioen is hij directeur van Visie op leren en schreef hij verschillende boeken over dit onderwerp.

Het programma begint om 20:00 uur in de collegezaal van het Anna van Rijn College op Albatros 1, inloop met koffie en thee vanaf 19:30 uur. De avond is om 22:00 uur afgelopen. Meld u aan voor deze avond door een e-mail met uw naam en het aantal personen dat u mee wilt nemen te sturen naar info@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren