Zigeunerfamilie verdacht van illegale goudhandel

Zigeunerfamilie verdacht van illegale goudhandel

In een huis van een zigeuner familie uit Nieuwegein zouden jarenlang gestolen sieraden omgesmolten worden in goudstaven met een waarde van ruim een half miljoen euro. Ondertussen ving de familie gewoon een bijstandsuitkering. Deze is inmiddels stopgezet door de gemeente Nieuwegein. De politie kwam de handel op spoor toen een zoon van de familie in Duitsland een roofoverval had gepleegd en vervolgens in de woning van de familie enorme hoeveelheden sieraden werden gevonden. De zoon woonde nog thuis.

In de woning van het echtpaar stonden twee smeltovens om de sieraden te verwerken tot goud- en zilverstaven. De staven werden naar het Duitse bedrijf Hafner gebracht die ze vervolgens verwerkte tot handel. Uit de administratie van dat bedrijf blijkt dat ze voor ruim 2,5 ton aan goud en zilver van de zigeuner familie uit Nieuwegein hadden gekocht.

Het is al lange tijd stil in Nieuwegein als het gaat om zigeuners. Zij staan onder strenge controle middels het  project, ‘Wisselgeld.’ Dit project moet o.a. leiden tot een betere schoolgang van Roma (zigeuner)kinderen, het terugdringen van overlast in de buurt en winkelcentra, terugdringen van de criminaliteit, het minder afhankelijk maken van een uitkering bij de zigeuners en het aanpakken van gezondheidsklachten onder deze bevolkingsgroep.

Woensdag 3 augustus stond het gezin voor de rechter.  Volgens de aanklacht zijn deze sieraden gestolen en zou vader Misa ze opgekocht en omgesmolten hebben in de ovens. De vrouw beloofde om tijdens de rechtszaak uit te leggen waar het goud vandaan komt, maar tijdens de zitting gisteren kwamen de verdachten niet opdagen.

Het gezin zou  deel uit maken van een beruchte zigeunerfamilie die kinderen er op uit stuurt om via babbeltrucs in huizen van voornamelijk bejaarde mensen sieraden te stelen. De rechtszaak gaat 16 november verder, omdat de familie nu op vakantie is. Aan de rechter konden ze gisteren geen uitleg geven, ook niet via de advocaten van de familie want die hebben nog geen tijd gehad om het dossier over de mogelijke uitkeringsfraude te lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk