Zieke kastanjebomen gekapt

Ernstig zieke kastanjebomen die zijn aangetast door de kastanjeziekte worden op korte termijn door de gemeente gekapt. De bomen genezen niet meer en leveren daardoor gevaar op voor de veiligheid. Ook moeten er negen elzen, twee iepen en een linde gekapt worden. Dit in verband met de iepenziekte en andere fatale aantastingen waardoor de bomen gevaarlijk worden voor hun omgeving. Alle bomen zijn gemerkt met een witte stip.

De kastanjeziekte wordt veroorzaakt door een bacteriële aantasting. De kastanjeziekte laat een opeenvolging van symptomen zien. Op de stam verschijnen roestbruine vlekken. Deze verspreiden zich snel over de hele stam. Uit de vlekken komt een vloeistof, de boom ‘bloedt’ als het ware. Het vocht is eerst helder maar verkleurt snel naar donkerbruin en wordt stroperig. De bast onder de vlekken gaat rotten. Meestal stopt het bloeden na de zomer. De vlekken drogen uit tot ruwe, zwarte korsten. De bast rondom de korsten sterft af; de boom vertoont bastscheuren.

Bomen die worden gekapt bevinden zich aan de: Helling, Irenestraat, Wierselaan, Lekboulevard, Ankermonde, Acaciastraat, Kastanjestraat, Graaf Ottolaan, Graaf Florisweg, Jutphasestraatweg, Batauweg, Elandweide, Hamelweide, Heemraadsweide, Hermelijnweide, Herteweide, Hooierweide, Ingelandsweide, Roskamweide, Ossewagedrift, Perzikgaarde, Walnootgaarde, Appelvink, Ganzenpad, Groenling, Parelduiker, Randijk, Roerdomplaan, Sneeuwgans, Zeearend, Zuidstedeweg, Harmonielaan, Bazuinlaan, Mozartplantsoen, Park Kokkebogaard, Ravelstraat, Sweelincklaan, IJsselsteinseweg en de Symfonielaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk