Kokoskoekjes uit Maleisië

Geurige, brosse koekjes volgens oosters recept. Met name het vleugje kruidnagel maakt ze apart. Ze smaken in ieder geval prima bij een glas warme thee. Voor ca. 15 koekjes
100 g bloem
½ theelepel bakpoeder
50 g bruine basterdsuiker
75 g boter
mespuntje kruidnagel
mespuntje kaneelpoeder
40 g gemalen kokos (zakje)
evt. wat melk Extra: bakpapier Doe bloem en bakpoeder door een zeef in een kom.
Voeg suiker, kruidnagel, kaneelpoeder en kokos toe.
Snij de boter in kleine blokjes en voeg ook toe.
Kneed met mixer, keukenmachine of met de hand tot een stevig deeg.
Als het te droog is enkele eetlepels melk toevoegen.
Vorm van het deeg een ruitvormige of vierkante staaf of een rol.
Leg deze een kwartiertje in de koelkast.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor tot 170 °C (hetelucht) of 190 °C (boven-onderwarmte).
Haal het deeg uit de koelkast en leg het op een snijplank.
Snij er met een vochtig gemaakt, scherp mes plakken van ½ cm van.
Leg de deegplakjes op de bakplaat.
Bestrooi ze met een beetje gemalen kokos.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin en bros zijn.
Laat ze afkoelen. Tijd ca. 35 minuten
Bron: De Oosterse Keuken- Lekturama R’dam Tip
Voor meer koekjes de ingrediënten verdubbelen.
Je kunt naast kruidnagel en kaneel ook wat kardemom of anijs toevoegen. Weetje
Kruidnagelen zijn de gedroogde, gesloten bloemknopjes van de kruidnagelboom, die o.a. groeit in Indonesië, Maleisië, Tanzania en op Madagascar. De bloemknoppen worden met de hand geplukt en in de buitenlucht gedroogd. Kruidnagelen hebben een zeer sterk aroma en smaak en bevatten kruidnagelolie.
De toepassing van kruidnagelen is zeer veelzijdig. Ze worden gebruikt in tal van gerechten en dranken en als onderdeel van specerijmengsels zoals koekkruiden en kerriemengsels. Kruidnagelolie wordt in de tandheelkunde (verdovend), wetenschap en parfumindustrie toegepast. In Indonesië maakt men er zelfs sigaretten mee. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode e-mailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk