Katern

Zeventig medewerkers van de gemeente deden vrijwilligerswerk

Zo’n zeventig medewerkers van het gemeentelijk Openbaar Domein deden donderdag 29 september vrijwilligerswerk in Nieuwegein. Onder het motto wij vragen aan onze inwoners inzet en betrokkenheid bij de openbare ruimte was het nu de beurt aan de medewerkers van de gemeente om op vrijwillige basis aan de slag te gaan in de openbare ruimte.

Het vrijwilligerswerk stond in het teken van het onderhoud van het groen zoals het snoeien van bomen en heggen, het knotten van wilgen en het onkruid verwijderen uit plantvakken. Bij Huize Vreeswijk van Woonzorginstelling Spectrum bouwden medewerkers van de gemeente voor de bewoners een overdekt kippenverblijf met een heus nachtverblijf voor de kippen om er op stok te gaan. Volgens Gea Evers, coördinator Welzijnsactivering bij Spectrum, zijn de bewoners hiermee ontzettend blij. ,,Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling. Sommige bewoners hebben zich al aangemeld om voor de kippen te zorgen. We hebben voortaan bij het ontbijt verse eitjes. Uit onderzoek blijkt dat een kippenhok de eenzaamheid onder ouderen verdrijft.’’

Vervolgens deden medewerkers van de gemeente hun best om achterstallig groenonderhoud in de bloementuin bij het Milieu Educatie Centrum weg te werken. Deze tuinen worden bijgehouden door vrijwilligers maar door het vele werk waren extra handen in dit jaargetijde zeer welkom. Medewerkers snoeiden aan de randen van het Natuurkwartier de bomen en struiken en er werden wilgen geknot. Op begraafplaats Noorderveld verrichtten medewerkers ook een gezamenlijke inspanning om het onderhoud van het groen een flinke boost te geven.

vrijwilligerswerkgemeenteambtenaren

One thought on “Zeventig medewerkers van de gemeente deden vrijwilligerswerk

  1. Nicole van Nimwegen

    Vrijwilligerswerk onder werktijd ? Is dat niet gewoon betaald een dag eens wat anders doen ?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk