‘Zeer gering gezondheidsrisico bij tramonderhoud door Chroom-6’

Onderhoudsmedewerkers van de trams aan de Remiseweg in Nieuwegein hebben amper gezondheidsrisico gelopen door blootstelling aan de schadelijke stof Chroom-6. Die conclusie trekken deskundigen van een extern adviesbureau na onderzoek.

De provincie Utrecht had als eigenaar van de tramstellen opdracht gegeven voor het onderzoek, nadat in mei 2019 was gebleken dat er mogelijk Chroom-6 zit in de laklaag van de zogeheten SIG-trams.

Werknemers van het onderhoudsbedrijf Stadler in Nieuwegein zijn woensmiddag 24 juni jl. bijgepraat over de uitkomsten van het onderzoek. Zij maakten zich zorgen omdat Chroom-6 vaak verwerkt zit in verf en bij schuren kan leiden tot longkanker. Voor de veiligheid dragen onderhoudsmedewerkers daarom ademmaskers, handschoenen en veiligheidsbrillen.

Volgens het onderzoek was de blootstelling aan Chroom-6 bij onderhoudswerkzaamheden in de tramwerkplaats “verwaarloosbaar tot zeer laag”.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren