Zeer ernstige verkeershinder rond Utrecht in najaar door werkzaamheden A12

Rijkswaterstaat verwacht vanaf eind september 2019 zeer grote verkeershinder rond Utrecht. Door werkzaamheden aan de Galecopperbrug zijn er gedurende 4,5 week minder rijstroken beschikbaar voor verkeer op de A12 in oostelijke richting. Doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer wordt zo veel mogelijk omgeleid. Desondanks waarschuwt Rijkswaterstaat dat weggebruikers rekening moeten houden met minstens 20 minuten extra reistijd.

De Galecopperbrug-werkzaamheden zijn gepland van donderdagavond 26 september tot maandagochtend 28 oktober 2019. Op dit moment wordt gewerkt aan de A2 tussen knooppunt Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. De werkzaamheden aan de Galecopperbrug starten pas nadat het werk aan de A2 is afgerond. De aannemer werkt 24 uur per dag op de zuidelijke brughelft (rijrichting Arnhem), eerst 2 weken op de parallelrijbaan en vervolgens 2 weken op de hoofdrijbaan. Er is geen directe hinder voor verkeer over de noordelijke brughelft (rijrichting Den Haag).

Minstens 20 minuten extra reistijd
Op de baan waar wordt gewerkt, blijft steeds één rijstrook open voor verkeer. Naar verwachting levert dit tijdens de spits minstens 20 minuten extra reistijd op voor verkeer vanaf de A12 Den Haag en de A2 richting Utrecht en Nieuwegein. Om minder verkeer langs het werk te laten rijden en nog grotere hinder te voorkomen, leiden we een deel van het bestemmingsverkeer naar Utrecht en Nieuwegein om. Landelijk doorgaand verkeer vanuit Amsterdam en Rotterdam krijgt vroegtijdig adviesroutes aangeboden om zo Utrecht en met name knooppunt Oudenrijn te mijden.

Omleidingen en alternatieven
Rijkswaterstaat adviseert iedereen die van dit deel van de A12 gebruik maakt, om rekening te houden met de omleidingen en met flink veel extra reistijd. We raden aan om – voor wie dat mogelijk is – alternatieven te kiezen en de grote hinder te vermijden, bijvoorbeeld door buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer.

Informatievoorziening
Voordat de werkzaamheden van start gaan, brengt Rijkswaterstaat de omleidingen goed onder de aandacht van alle weggebruikers via onder andere borden langs de weg. Informatie over de omleidingen is voor en tijdens de werkzaamheden te vinden via vanAnaarBeter.nl en is nu ook al beschikbaar via de website van Rijkswaterstaat.

Voegovergangen
Rijkswaterstaat zet rijstroken op de A12 Galecopperbrug af om goed en veilig aan de voegovergangen te kunnen werken. Deze stalen delen in het wegdek vormen de overgang tussen brug en vasteland. Rijkswaterstaat constateerde na inspectie dat de voegovergangen van de zuidelijke Galecopperbrug moeten worden vervangen. Door het onderhoudswerk tijdig uit te voeren, kan het verkeer ook in de toekomst veilig over de brug blijven rijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren