Zeemanskoor ‘De Brulboei’

In 1997 staken zo’n vijf leden van het Nieuwegeins Mannen Koor de koppen bij elkaar, met de vraag ‘Zou het niet wat zijn om met een aantal enthousiastelingen wat Zeemansliederen te gaan zingen’. Als onderafdeling (een soort donateurs) van het NMK gingen ze van start. Een prima initiatief.

Repeterend in de kantine van scheepswerf Buitenweg, onder leiding van dirigent Jo Beukes, groeide het koor in korte tijd uit. In februari 2002 werd het NMK vanwege een steeds kleiner wordend ledental opgeheven. Door een aanpassing van Statuten en Huishoudelijk Reglement werd formeel het Zeemanskoor ‘De Brulboei’ in het voormalige Vreeswijk opgericht.

Inmiddels is het uitgegroeid tot een koor waar ongeveer 60 leden lid van zijn. De zang wordt begeleid door accordeonisten en een drummer. Het geheel staat nog steeds onder de bezielende leiding van dirigent Jo Beukes. De repetities vinden plaats in de aula van de Willem Alexanderschool aan de Koninginnenlaan in Vreeswijk.

Met veel plezier zingen ze een breed repertoire van vooral bekende Nederlandstalige liedjes. Vooral het motto: ‘Kun je zingen, zing dan mee!’ spreekt de leden én de fans aan. Dit blijkt wel tijdens de ongeveer 40 optredens per jaar.

Het merendeel van de optredens vindt plaats in bejaarden- en verzorgingshuizen, maar ook bij braderieën, tijdens havenactiviteiten en bij openingen van bedrijven treden zij graag en met veel plezier op.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren