Zaterdag 27 oktober: ‘Nacht van de Nacht’

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht aankomende zaterdag. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Ook in Nieuwegein zijn diverse activiteiten. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 14e keer georganiseerd op zaterdag 27 oktober 2018.

Nederland weer langzaam donkerder
Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en werd afgelopen honderd jaar zo’n 125 x lichter. Met name de grote steden en de randstad als geheel lichten enorm op als je satellietbeelden bestudeert vanuit de ruimte. Uit recent onderzoek waarbij opgaand licht in kaart werd gebracht van de 54 grootste steden in Nederland lijkt het omslagpunt bereikt. De meeste Nederlandse steden worden weer langzaam donkerder. Dit blijkt uit meetgegevens van sept 2012 tot maart 2018 van de (nieuwe) satelliet Suomi NPP.

Avtiviteiten in Nieuwegein
Stadsbeiaardier Dick van Dijk zal de beiaard bespelen. Hij speelt o.a “Mag Het Licht Uit” van De Dijk. De muziek zal te horen zijn van 21.00 uur tot 22.00 uur. Ook in de regio zijn diverse activiteiten. Kijk hier voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren