Katern

Zal live wedden het kijken naar sportwedstrijden veranderen

Sportwedden is het plaatsen van weddenschappen op sportevenementen. Het gebeurt in Europa al jaren en de markt is rap aan het veranderen. In het volgende artikel nemen we een kijkje naar de wereld van het sportwedden en onderzoeken we hoe live wedden het kijken naar sport mogelijk zal veranderen.

Verschillende soorten sportweddenschappen
Er zijn drie verschillende soorten sporten waar je op kunt wedden namelijk reguliere sporten, virtuele sporten en e-sports. Bij bet777 sportweddenschappen heb je alle drie de mogelijkheden. Qua inzetmogelijkheden verschillend de sporten niet veel maar laten we de variaties even doornemen. Reguliere sporten zijn zoals we sport het beste kennen en virtuele sporten lijken hier het meest op. Bij een virtuele sport wordt de wedstrijd door een computer gegenereerd, de sporten zien er hetzelfde uit. E-sports wijkt het meeste af omdat het hier gaat om games die in competitief verband gespeeld worden. Bij virtuele sporten wordt de uitslag beïnvloed door een computer terwijl de afloop bij e-sports afhankelijk is van de spelers.

Door sportwedden zul je meer sport kijken
Uit een onderzoek van Deloitte Insights uit het jaar 2018 blijkt dat mensen die sportweddenschappen sluiten meer sport kijken dan de gemiddelde persoon. Het is wellicht geen verrassing, aangezien het bestuderen van sportwedstrijden je kan helpen om betere voorspellingen te maken. Het blijkt dat mensen die aan sportwedden doen gemiddeld dubbel zo veel sport kijken. Het maakt overigens niet uit hoe veel weddenschappen je sluit, zodra je aan sportwedden doet zul je gemotiveerd zijn om meer sport te kijken. Verder gaf het onderzoek aan dat ongeveer 60 procent van de mannen tussen de 18 – 34 jaar die naar sport kijken op tv ook aan sportwedden doen.

Live streamen van sporten in mobiele apps
Moderne bookmakers bieden graag een app aan waarmee gebruikers op hun smartphone weddenschappen kunnen plaatsen. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken bieden de apps vaak de optie om wedstrijden live te volgen. Over het algemeen zijn dit wedstrijden van minder mainstream sporten aangezien deze goedkoper te verkrijgen zijn. Maar met de groeiende populariteit van sportwedden is het de verwachting dat we in de nabije toekomst het aanbod van competities sterk zal toenemen. 

Samenwerken met bookmakers
Er zijn al een aantal bookmakers die samen werken met streamingproviders om hun service voor klanten te verbeteren. In veel gevallen gaat zo’n samenwerking gepaard met aanmeldingsdeals of kortingen voor de streamingdiensten. Daarnaast werken bookmakers graag samen met sportcompetities. Op deze manier kunnen bookmakers zichzelf promoten tijdens grotere competities gebruiken en naamsbekendheid opbouwen. 

Live TV-aanbieders worden bookmakers
Wanneer live TV-aanbieders samenwerken met bookmakers betekent dit nieuwe programma’s die specifiek over sportweddenschappen gaan. Dit kunnen bijvoorbeeld analyses zijn en nabesprekingen van wedstrijden vanuit het oogpunt van wedden. Een andere mogelijkheid is om live wedders meer diepgang te bieden door een fragment waarbij zijlijnverslaggevers tijdens de rust updates geven over eventuele blessures en dergelijke. Zulke informatie is zeer waardevol tijdens het live wedden en maakt het nog interessanter om weddenschappen af te sluiten.

Kleinere sporten worden populairder
Zoals we eerder al zeiden zijn minder populaire sporten minder duur om te streamen waardoor ze vaak gebruikt worden in app voor live wedden. Daarbij is het voor gokkers interessant om hun kansen te verspreiden en meer in te zetten. De kleinere sporten zijn hiervoor een ideale kans. Eveneens maakt het sportwedden het kijken van kleinere sporten aantrekkelijker.

Meer belangstelling voor internationale sporten
Net als kleinere sporten is het de verwachting dat internationale competities meer aandacht zullen krijgen. Dit komt eveneens omdat live streamen 24 uur per dag doorgaat, een groot verschil met TV kijken waarbij je vast zit aan de programma’s van de Tv-zenders.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk