XL workshop ‘Perspectief tekenen’

Op dinsdag 9 november van 10.00 tot 12.00 -lunchpauze – 13.00 -15.00 geeft kunstenaar Emad Al fatly een XL workshop perspectief tekenen. Locatie van de workshop is KunstGein Podium verdeeld over twee dagdelen.

Perspectief tekenen
In feite is perspectief tekenen, dat alles wat je ziet verdwijnt in de verte, hoe verder iets van ons oog is verwijderd, hoe kleiner het wordt. Emad leert je in deze workshop opbouwend van het eenvoudig naar steeds een beetje moeilijker dit op papier te zetten. Alle vormen van perspectief tekenen komen aan bod: interieur, exterieur, voorwerpen, mensen, vogel- en kikkerperspectief.

De workshop is geschikt voor iedereen die het technische deel van het tekenen willen aanscherpen. Je brengt zelf mee: potloden HB, B2 ,B4, puntenslijper, liniaal en A3-vellen papier. En vergeet niet je lunch! De organisatie zorgt voor koffie en/of thee.

Inschrijving tot 1 november via inschrijvingenkunstgein@gmail.com o.v.v. Workshop perspectief tekenen. Na bevestiging inschrijving betaling p.p. € 25,-. Stadspas is geldig.

Je vindt KunstGein Podium in het Atrium (begane grond) van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein.

Over Emad Al fatly
Sinds zijn jeugd houd Emad heel erg van tekenen. Voor hem voelt zijn potlood als zijn zesde vinger. Hierdoor heeft hij door zijn studiekeuze (architectuur) zijn hobby en passie kunnen ontwikkelen en heeft Emad altijd interesse gehad in kunstgeschiedenis. Emad: ‘Ik vond het altijd fijn om te lezen over kunst, over de verschillende schilder- en tekenvormen en het leven van bekende schilders en tekenaars uit de geschiedenis.’

‘Omdat ik van beroep architect ben heb ik hierdoor altijd interesse gehad in gebouwen tekenen, maar niet op een gebruikelijke manier. Ik vind het juist interessanter om ze anders te tekenen, bijvoorbeeld kubistisch en de uitgewisselde effecten tussen licht en schaduw te laten zien. Mijn motto: Kunst is de toegang naar de geest.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk