Katern

Workshop voorlezen Bibliotheek Nieuwegein

In de meimaand-peutermaand organiseert de Bibliotheek Nieuwegein diverse activiteiten met als thema voorlezen. Op donderdag 22 mei is er een workshop voorlezen in de Centrale aan de Raadstede. Voorlezen is leuk. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Gewoon thuis, in de peuterspeelzaal of in het kinderdagverblijf. Maar voorlezen roept ook veel vragen op. Welke boeken kies je voor baby’s, voor dreumesen, peuters of kleuters? Er is een groot verschil tussen kinderen van één of vier jaar, en een peuter van drie heeft een heel andere belangstelling dan een kleuter van vijf…

Docent Margriet Chorus gaat in op het voorlezen voor jonge kinderen. Hoe wordt voorlezen aantrekkelijk, moet je stemmetjes gebruiken, hoe zorg je dat kinderen luisteren en meedoen? Deze onderwerpen komen samen met de keuze van boeken voor welke leeftijd aan de orde. Aan de hand van een heleboel prachtige boeken en boekjes en veel praktijkvoorbeelden wordt in deze workshop antwoord op alle vragen over voorlezen en boeken kiezen voor kinderen van 0-6 jaar. Deze workshop is dan ook geschikt voor alle ouders, opvoeders en iedereen die met kinderen werkt.

De workshop vindt plaats in de Centrale van de Bibliotheek Nieuwegein op donderdag 22 mei, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is aanmelden vooraf noodzakelijk. Aanmelden kan aan de balie van de bibliotheek, telefonisch 030 – 60 458 34 of per e-mail.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk