Workshop ‘Repareren kun je leren’ tijdens maandelijks Repair Café

Jong geleerd, oud gedaan: Repareren kun je leren. Vanuit die gedachte geeft Repair Café Nieuwegein zaterdag 6 november aanstaande (de eerste zaterdag van de maand) een workshop aan jongeren vanaf 8 jaar. Handige vrijwilligers laten zien hoe je een kapotte knuffel repareert, een knoop aan je jas naait, een fietsband plakt, een lamp repareert en rollerskates weer op rolletjes laat lopen. Neem die kapotte knuffel, jas, fiets, lamp of skates mee!

Tijdens het Repair Café vinden ook de gewoonlijke reparaties plaats van kapotte apparaten, kleding, klokken, fietslichten, etc. etc. Bijna alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. Zij stellen het zeer op prijs als u uw apparaten of spullen schoon meebrengt en bijvoorbeeld de gebruikte koffiepads of stofzuigerzakken van tevoren uit het apparaat verwijdert.

Repair Café Nieuwegein is van 11.00 uur tot 14.00 uur in Buurtplein Doorslag aan de Parelduiker 13 en vindt hier iedere eerste zaterdag van de maand plaats. Bij de ingang wordt de QR-code gevraagd.

Tweede Repair Café in Nieuwegein
Vanaf oktober dit jaar heeft ook Repair Café Galecop haar deuren geopend. Inwoners kunnen dan iedere derde zaterdag van de maand van 11.00 uur tot 14.00 uur terecht op het Buurtplein aan het Thorbeckepark 183. De eerstvolgende Repair Café in Galecop is op zaterdag 20 november aanstaande.

Het Repair Café in Galecop is in opstartfase, daarom nodigt de organisatie menden uit die handig zijn en op vrijwillige basis willen helpen om ook dit cafe tot een succes te maken. Kunt u kleding repareren, of een klok of fototoestel? Meld u dan aan. Voor meer informatie kunt u een e-mailtje sturen naar repaircafegalecop@gmail.com. Doet u mee?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren