Nieuwegein krijgt tweede Repair Café

Sedert 2013 heeft Nieuwegein een Repair Café. Met gemiddeld 40 bezoekers per café is het evenement niet meer weg te denken uit onze stad. Het eerste Repair Café vond plaats in het MEC in Park Oudegein. Later is deze verplaatst naar Buurtplein Doorslag aan de Parelduiker en vindt iedere eerste zaterdag van de maand plaats.

Nu kunnen inwoners uit Nieuwegein niet alleen op de eerste zaterdag van de maand terecht om hun kapotte spulletjes te laten repareren, maar per 16 oktober aanstaande (de derde zaterdag van de maand) is er ook een plek in de wijk Galecop om een reparatie aan te bieden. Vanaf die datum opent Repair Café Galecop haar deuren. Inwoners kunnen dan van 11.00 uur tot 14.00 uur terecht op het Buurtplein aan het Thorbeckepark 183.

Over het Repair Cafe
Het Repair Café in Nieuwegein is opgericht door Peer van Halderen en een aantal andere Nieuwegeiners. Zij vinden dat we naar een meer circulaire-economie moeten. Het repareren van kapotte spullen, zodat ze niet op de afvalberg belanden, helpt daarbij.

Repair Café Galecop zoekt nog enkele vrijwilligers
Het Repair Café zin Galecop is in opstartfase, daarom nodigt de organisatie menden uit die handig zijn en op vrijwillige basis willen helpen om ook dit cafe tot een succes te maken. Kunt u kleding repareren, of een klok of fototoestel? Meld u dan aan. Voor meer informatie kunt u een e-mailtje sturen naar repaircafegalecop@gmail.com. Doet u mee?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren