Wordt vrijwilliger bij ‘de telefooncircel’

Sedert 1 september is ‘de telefooncirkel’ in Nieuwegein begonnen aan zijn herstart. Daarom is de Vitras op zoek naar vrijwilligers die één of twee maal per week helpen de cirkel weer rond te krijgen. De bedoeling is dat u als eerste persoon gaat functioneren en tevens als laatste. Vanuit huis belt u de tweede persoon van het lijstje op en daarna gaat de cirkel lopen, waarna uiteindelijk de op één na laatste persoon u weer terugbelt. Al met al kost dit een half uur per dag.

De telefooncirkel is bedoeld voor iedereen (ongeacht leeftijd) die er behoefte aan heeft om even contact te hebben met andere mensen. Naast het sociale aspect van de telefooncirkel heeft deze ook een preventieve werking, namelijk dat er iedere dag iemand is die contact opneemt en mocht er bij iemand de telefoon niet beantwoord worden, dan kan er actie ondernomen worden om te zien of alles in orde is.

De dagen waarop nog vrijwilligers nodig zijn zijn de dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Wilt u graag vrijwilligerswerk doen maar heeft u niet zo heel veel tijd per dag, dan is dit misschien iets voor u.

Mocht u zich op willen geven als vrijwilliger (of willen deelnemen aan de telefooncirkel), dan kunt u contact opnemen met Wil Gerritsen. Zij is bereikbaar op maandag en woensdag op tel.nr. (030) – 60 363 76, op dinsdag en donderdag op tel.nr. (030) – 88 023 78 of via e-mail: w.gerritsen@vitras.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk