Wordt u de stem van de bibliotheek?

Bibliotheek De tweede verdieping is op zoek naar een voorlezer die een aantal mooie, ontroerende en spannende verhalen over Nieuwegein wil inspreken. Op haar website verzamelt de bibliotheek in het Verhalenkabinet verhalen over de geschiedenis van onze stad. Vertellingen van het ruige schippersleven in Vreeswijk aan het begin van de 20ste eeuw. Anekdotes over het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Sommige vertellers hebben hun verhaal nog zelf kunnen inspreken. Andere zijn alleen op papier bewaard gebleven. Ook deze verhalen wil de bibliotheek volgend jaar graag via een luisterstoel aan Nieuwegeiners laten horen. Daarom zoekt De tweede verdieping iemand die ze met ons wil opnemen. Bij voorkeur is deze persoon geboren en getogen in of Vreeswijk of Jutphaas en ouder dan 60 jaar.

Lijkt u het leuk om samen met de bibliotheek de geschiedenis van Nieuwegein levendig te houden? Stuurt u dan een korte mail naar a.terwisscha@detweedeverdieping.nu of belt u met: 030 – 6045834 (vragen naar Anne Terwisscha).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk