Wordt Nieuwegein duurzamer? U kunt kiezen!

‘Groen Links, de Christen Unie en het CDA blijken volgens hun verkiezingsprogramma de meest ‘duurzame’ partijen in Nieuwegein’, aldus Henk van der Honing van het kernteam Samen Durzaam Nieuwegein. Het kernteam van het netwerk ‘Samen duurzaam Nieuwegein’, bestaande uit: Theo Groothedde (Happy Bike), Arjan de Jong werkzaam bij PWC, Gina Bijnsdorp (zelfstandige), Cecilia Wout (zelfstandige), Roel Bosch (gepensioneerd), Henk van der Honig een gepensioneerde ZZP-er (Procesmanager voor een duurzame fysieke leefomgeving) en Cecile Custers (medewerkster gemeente Nieuwegein), heeft de verkiezings- programma’s van 10 politieke partijen in Nieuwegein doorgelicht.

De verschillen tussen de hoogste en laagste zijn groot. Er is beoordeeld op zowel ecologische, sociale als economische duurzame ontwikkeling en op basis van tien criteria. De criteria zijn: Integrale aanpak – Is er aandacht voor buiten Nieuwegein – Wordt er gewerkt vanuit visie – Mobiliteit – Energie – Grondstoffen – Biodiversiteit/groen/natuur – Gezondheid – Sociale duurzame ontwikkeling en
Economisch/financieel duurzaam.

Het overzicht kan u helpen bij het maken van uw keuze voor de aankomende verkiezingen, zeker als u duurzame ontwikkeling van Nieuwegein een belangrijk thema vindt. Na de verkiezingen is bekend wie de Gemeenteraad vormen. Direct daarna wordt onderhandeld tussen de partijen die gezamenlijke het College gaan vormen. Het kernteam ‘Samen duurzaam Nieuwegein’ heeft de verkiezingsprogramma’s beoordeeld op tien punten. Zo zal ook het programma van het nieuwe College worden beoordeeld.

Het kernteam van het netwerk stelde een “Agenda duurzame ontwikkeling” op. Via bijeenkomsten, een enquête en goed luisteren zijn de wensen van Nieuwegeiners geïnventariseerd en concreet gemaakt voor de komende drie jaren. Zo willen ze Nieuwegein nog duurzamer maken, samen met burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties. De thema’s uit deze agenda zijn als basis gekozen voor het doorlichten van de verkiezingsprogramma’s en blijven onze aandacht houden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren