Wordt het ‘The Green Man’, ‘Prullie’ of… ‘Lia Groen’ ?

Begin dit jaar werden 3000 kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar van basisscholen in Nieuwegein uitgedaagd om een mascotte tegen zwerfafval te bedenken en te ontwerpen. De wedstrijd was georganiseerd door Stichting de Schone Stad in opdracht van de gemeente Nieuwegein. Er werd een beroep gedaan op de jeugd, omdat jongeren steeds meer een actieve rol willen nemen bij de bescherming van onze planeet.

De basisscholen de Vroonestein, Lucas Galecop en de Toonladder Galecop brachten allen een finalist voort. Het zijn de 10-jarige Stacy (groep 7, KBS De Vroonestein), het 10-jarige duo Liza en Jesse (groep 7, basisschool Lucas Galecop) en de 8-jarige Noëlle (groep 4, De Toonladder Galecop). Alle kinderen komen uit Nieuwegein.

Woensdag 16 september – vanwege Corona ‘in besloten kring’ – zal de winnaar (ontwerper) worden bekendgemaakt. Bovendien wordt de mascotte live aan de winnaar en de pers onthuld. De Digitale Stad Nieuwegein is natuurlijk aanwezig want eerder bracht onze redactie al de drie winnaars in beeld.

De ontwerper en bedenker van de winnende mascotte komt woensdag 16 september voor het eerst oog in oog te staan met zijn/haar ontworpen creatie, dat de belichaming wordt van de gemeentelijke zwerfafvalcampagne. De mascotte zal tijdens de Nationale Sportweek in Nieuwegein voor het eerst actief zijn. Marieke Schouten, wethouder Duurzaamheid, maakt de winnaar bekend. Wie de drie finalisten zijn? Dat kunt u hier lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren