Wordt Bakenmonde-complex zorginstelling ?

De 20-jarige Eric Goldhoorn uit Almere, derdejaars student bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam is winnaar geworden van de regiofinale midden van de BouwTalentAward 2011. Zijn ontwerp ‘Casa Cuidado’ voor de nieuwe invulling van een voormalig kantorencomplex in Nieuwegein zuid heeft de publieks- en vakjuryprijs gewonnen. De overwinning in de regio midden betekent dat hij in februari meedoet aan de landelijke finale. Goldhoorns ontwerp voor het zorgwoningencomplex voor ouderen met vlakbij gelegen functies zoals een supermarkt, restaurant, kapper en fysiotherapie, vergaarde via de site bouwtalentaward.nl 2546 stemmen.

Goldhoorn: ,,Met de feedback van de vakjury, waar de eigenaar van het kantorencomplex ook zitting in heeft, ga ik het ontwerp verder uitwerken. Ik had in het voorlopig ontwerp de inrichting van de toren op het binnenterrein met winkels nog niet nader uitgewerkt. Ik ga nu ook het aantal woningen dat er in komt precies aangeven en de kosten per woning berekenen.’’

Ruim 27 procent van alle kantoorruimte in Nieuwegein staat leeg. Deze gebouwen hebben daarom een nieuwe bestemming nodig. BouwTalent heeft daarom jonge studenten uitgedaagd om een verrassende transformatie te bedenken voor het leegstaande Bakenmonde-complex in Nieuwegein. De studenten hebben alle vrijheden gekregen waar slechts één voorwaarde geldt: je moet in je transformatieplan de bestaande tekeningen gebruiken. In februari 2011 weten we meer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk