Word ambassadeur voor Batau noord

De bewoners van Batau noord konden gisteren een schrijven van de gemeente in hun brievenbus vinden, waarin wordt aangekondigd dat er nu toch echt begonnen gaat worden met het verbeteren van het groen in Nieuwegein. Wethouder van Rooijen nodigt daarin de bewoners uit om ambassadeur voor de wijk te worden en samen met het wijknetwerk van Batau noord actief te gaan meedenken over de verbetering van het groen in de wijk.

‘Want, stelt zij, juist de bewoners zijn de experts als het gaat om goede ideeën en oplossingen omdat zij “bovenop” het groen zitten en er in principe dagelijks mee worden geconfronteerd.’

Deze visie past bovendien in het concept Nieuwegein Kiest, waarin de gemeente doet wat ze moet doen en de inwoners de ruimte krijgen voor eigen initiatieven.

Bovengenoemd schrijven bevatte tevens een bijlage waarin uit de doeken werd gedaan hoe een ambassadeursgroep gaat functioneren. Er zijn van oktober 2005 tot en met het voorjaar 2006 drie bijeenkomsten gepland in de vorm van werksessies die er op gericht zijn zoveel mogelijk resultaten te bereiken. Van kandidaten wordt een actieve inbreng verwacht om zo tot een evenwichtig en goed uitvoerbaar eindresultaat te komen.

De eerste bijeenkomst zal nog samen met het wijknetwerk plaats vinden, echter bij voldoende belangstelling zullen de volgende avonden wijknetwerk en ambassadeursgroep apart bijeenkomen.

Deze eerste bijeenkomst staat gepland voor dinsdag 25 oktober a.s. in buurtcentrum Feniks, Nedereindseweg 401. Tijd 19.00 tot 21.00 uur. Men kan zich opgeven via de antwoordkaart die ook bij het schrijven was gevoegd, waarna een bevestiging met het programma en nadere informatie wordt toegezonden.

Op genoemde antwoordkaart kan men tevens een top 3 van groenergernissen in de wijk invullen. Er wordt wel verwacht dat men ook een oplossing aandraagt. De uitkomsten van deze top 3 worden als basis voor de eerste vergadering gebruikt. Voor meer informatie over dit alles kan men contact opnemen met Birgitta Jansen via: b.jansen@nieuwegein.nl of: 06 – 20 019 542.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk