Woon – werkverkeer Nieuwegein

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft in 2001 een volkstelling verricht. De resultaten daarvan komen zo successievelijk naar buiten. Recent was dat o.a. een publicatie over het woon-werkverkeer. En die geeft aanleiding tot zorg, want dat verkeer is excessief toegenomen in de laatste decennia. De toename heeft niet alleen betrekking op het aantal mensen dat buiten de eigen woongemeente werkt, maar ook op de afstanden die dagelijks afgelegd worden.

Nieuwegein behoort tot de gemeenten met een extreem hoge woon-werkpendel. Ze valt in de categorie >65% voor de uitgaande pendel, dus werken in een andere gemeente dan Nieuwegein. Maar ook voor de inkomende pendel, dus werken in Nieuwegein en elders wonen scoort Nieuwegein ver boven de 65%. Gezien de woon-werkbalans van Nieuwegein is het aantal inkomende werkers zelfs groter dan het aantal uitgaande.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren