Woninginbraak en autokraak gedaald, zorg om nieuwe vormen van criminaliteit

Het gaat beter met de veiligheid en leefbaarheid in Nieuwegein. De totale geregistreerde criminaliteit is met 16 procent afgenomen ten opzichte van 2015. Woninginbraak en autokraak komen in Nieuwegein steeds minder voor. Het Nieuwegeinse college van B&W is trots op de resultaten die op het gebied van veiligheid de afgelopen jaren samen met partners zijn bereikt. Maar er zijn ook zorgen om nieuwe vormen van criminaliteit.

Dat blijkt uit het Integraal Veiligheidsplan (IVP) 2020 – 2024 ‘Samen slagvaardig voor een veilig Nieuwegein dat het college van B&W naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Vanuit deze visie werken we met al onze veiligheid- en zorgpartners, ondernemers en inwoners aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid van Nieuwegein. Daarmee benadrukken we dat we alleen met elkaar de stad veilig kunnen houden. De gemeenteraad stelt het IVP op 15 oktober vast. Het plan wordt vervolgens ieder jaar in een uitvoeringsplan uitgewerkt.

Jongeren
In het IVP is er speciale aandacht voor jongeren. Hoewel het met de meeste Nieuwegeins jongeren goed gaat, loopt een deel het risico in de criminaliteit terecht te komen. Het voorkomen hiervan is daarom een belangrijk speerpunt in het IVP. Ook hierbij geldt dat we dit alleen maar succesvol kunnen doen in samenwerking met politie, jongerenwerk, onderwijs, jeugdhulp, HALT en meer. We gaan deze samenwerking nog meer intensiveren. Een preventieve aanpak is een van de pijlers van het IVP.

Onzichtbare criminaliteit
Er is een verplaatsing van traditionele criminaliteit naar meer onzichtbare criminaliteit zoals ondermijning en cybercrime. De gemeente legt de komende jaren prioriteit bij de aanpak van deze verborgen en ondermijnende criminaliteit. Juist omdat deze criminaliteit zo onzichtbaar is, is een gezamenlijke aanpak met partners nodig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren