Woningen in katorencomplex aan de Bakenmonde

Jutphaas Wonen gaat een kantoorpand aan de Bakenmonde 1 en 2 in Nieuwegein zuid ombouwen tot een huurwoningencomplex. Al in februari 2008 verkocht ING Real Estate Investment Management het pand aan Bohan Projectontwikkeling, Woningcorporatie Jutphaas Wonen en Achmea Vastgoed. Het pand ligt direct aan de voet van de afslag van de A2 in Nieuwegein zuid.

Het college van B & W heeft ingestemd met het starten van een planologische procedure om woningbouw mogelijk te maken. In het complex zullen 106 huurwoningen komen waarbij men streeft naar een mix van huur- en koopwoningen in het goedkope-, midden- en hogere prijssegment. Om dit aantal te kunnen realiseren moet er een extra laag op het bestaande gebouw komen.

De gemeente moet een planologische procedure starten, omdat het bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan (Hoog)zandveld-Lekboulevard. Het college werkt mee aan dit plan, omdat het bijdraagt aan het terugdringen van de kantorenleegstand. Daarnaast draagt het bij aan de wens om in meer woningen binnen de bebouwde kom te realiseren. Het ontwerpbesluit ligt gedurende zes weken ter inzage voor zienswijzen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren