Woningeigenaren laten zien hoe je een woning kunt verduurzamen

Wil jij andere Nieuwegeiners laten zien hoe je jouw huis duurzamer hebt gemaakt? Meer dan 1800 woningen in Nederland, waarvan 9 woningen in Nieuwegein, doen al mee aan de Duurzame Huizenroute die binnenkort wordt gehouden.

Eén van deze woningen is een twee-onder-een-kap-woning uit 1920. De bewoners: ‘Wij wonen al lange tijd in een oudere woning in Nieuwegein. Oorspronkelijk zijn we 20 jaar gelelden begonnen met vloerverwarming, wand isolatie en een Nefit ketel in een deel van de woonruimte. Nadat recentelijk de ketel was afgeschreven hebben we de achterkamer en bovenverdieping van de woning voorzien van isolatie en wandverwarming. En daarbij de ketel vervangen door een warmtepomp.’

De woning in Nieuwegein

Samen maken we Nieuwegein steeds duurzamer. Wil je je huis opgeven en anderen laten zien wat je allemaal kunt doen om energie te besparen? Kijk dan op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Op zaterdag 29 oktober en/of zaterdag 5 november kunnen mensen een afspraak maken om bij de woiningeigenaren binnen te lopen om te kijken naar wat er allemaal mogelijk is.

De Nationale Duurzame Huizen Route wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal Nederlandse gemeenten en provincies en partners en is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk