Woning aan de Zeearend in de wijk Doorslag blijft langer gesloten

De woning aan de Zeearend in de wijk Doorslag die dinsdag 5 juli jl. om veiligheidsredenen werd gesloten, blijft voorlopig op slot. Dat heeft burgemeester Frans Backhuijs besloten. ‘Dit vanwege een voortdurende dreiging.’ Het is de derde gesloten woning in de regio Utrecht die langer op slot blijft.

De burgemeester heeft de woning gesloten na signalen van politie en Openbaar Ministerie (OM) over de veiligheid van deze bewoners. De signalen bij politie en OM zijn zodanig dat er sprake kan zijn van een gevaar voor verstoring van de openbare orde en veiligheid. Waarschijnlijk vanwege vanwege een conflict in het drugsmilieu.

De woning blijft in ieder geval tot 25 juli dicht. Daarnaast wordt tot 31 juli cameratoezicht ingezet in het gebied van de Zeearend. Beide beslissingen zijn volgens de burgemeester noodzakelijk in het belang van de openbare veiligheid.

Naar aanleiding van het lopende onderzoek heeft de politie inmiddels een 47-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij zit in hechtenis. De Hagenees is een oude bekende van de politie en woonde voorheen in Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk