Woning aan de Voermansweide in brand gestoken

De brand die vanochtend uitbrak in een woning aan de Voermansweide in Nieuwegein, is aangestoken. Dat heeft de forensische recherche vastgesteld na onderzoek. De politie wil graag spreken met getuigen van deze woningbrand. De bewoners waren op het moment waarop de brand uitbrak niet thuis. De brand werd in alle vroegte gesticht door (een) onbekende(n).

In de nacht van woensdag op donderdag 8 augustus jl. ontdekten de buren tegen de klok van 03.30 uur dat er brand woedde in de aangrenzende woning. De buren waarschuwden direct de hulpdiensten. Omdat er veel rook bij de brand vrijkwam, haalden politiemensen de omwonenden omwille van hun veiligheid uit hun huizen. De brandweer kon de brand intussen snel blussen. De woning is zwaar beschadigd geraakt. Zie hier de video.

Inmiddels hebben rechercheurs van de Forensische Opsporing vastgesteld dat er sprake is van brandstichting. Diverse sporen zijn door de recherche veiliggesteld. Ook heeft een buurtonderzoek plaatsgevonden en zijn camerabeelden door de politie bekeken. De politie komt graag met alle mensen in contact die iets kunnen vertellen over deze brandstichting en/of die in de omgeving van de getroffen woning over camera’s beschikken. Bel met de politie via 0900-8844 of bel anoniem met M via 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk