Wonen in Nieuwegein

Nieuwegein is een gemeente in de provincie Utrecht, en ligt ten zuiden van de stad Utrecht. Nieuwegein is ontstaan als groeikern (voornamelijk om de inwoners van de stad Utrecht naar de buitenwijken te begeleiden) en is daarna uitgegroeid tot een bruisende gemeente. Nieuwegein heeft veel voorzieningen zoals scholen, zorgcentra en een mooi, reeds gerenoveerd centrum. Nieuwegein is een prettige gemeente om te wonen door de nabije voorzieningen en de verschillende wijken.

Het centrum van Nieuwegein
Het centrum van Nieuwegein is in 2015 compleet verbouwd en gerenoveerd waardoor het centrum nu moderner en uitgebreider is. Het stadscentrum bestaat uit 155 winkels. Ook is er een overdekt winkelcentrum in Nieuwegein, genaamd Cityplaza. Dit winkelcentrum is op drie andere winkelcentra na de grootste van Nederland! Nieuwegein heeft ook een stadtheater en kunstencentrum genaamd de KOM en een eigen bioscoop. De voorzieningen in het centrum zijn vanuit alle woonwijken snel te bereiken.

Vlakbij Nieuwegein
Nieuwegein ligt aan de rivier de Lek en grenst aan gemeenten IJsselstein, Vianen, Houten en de stad Utrecht. Nieuwegein is te bereiken via de A2, A12 en A27 waardoor het erg goed te bereiken is. Er is een sneltrem die de gemeente met Utrecht en IJsselstein verbindt. Er is geen treinstation in Nieuwegein. Wonen in Nieuwegein heeft de voordelen van het wonen in een rustige gemeente én de nabijheid van een grote stad – Utrecht. Natuur is ook te vinden rondom Nieuwegein – de Bossenwaard bij Vreeswijk die aan de Lek grenst is een natuurgebied en in Nieuwegein zelf liggen het IJsselbos en Park Oudegein. Ook grenst aan Nieuwegein de skipiste die het hele jaar open is. Deze piste ligt op de Nedereindseberg, die in de zomer ook een mooie park is en het hele jaar door fungeert als de skipiste.

Wijken in Nieuwegein
Nieuwegein is opgedeeld in drie grote delen: Nieuwegein-Noord, Nieuwegein-Zuid en Industriewijk. Deze delen zijn weer opgedeeld in wijken en buurten. Nieuwegein bestaat uit een oud en een nieuw deel. Het oude deel, bestaande uit de wijken Vreeswijk en Jutphaas is erg sfeervol en ligt aan het water. Daar staan ook de oudere woningen. Opvallend is dat er in Jutphaas vooral hoogbouwwoningen staan terwijl er in Vreeswijk toentertijd gekozen is voor laagbouwwoningen. Natuurlijk staan er ook nieuwbouwhuizen Nieuwegein, voor de koper en de huurder.

Huren en kopen in Nieuwegein
Huizen in Nieuwegein zijn relatief goedkoop vergeleken met omliggende gemeentes Vianen, IJsselstein en Houten. In Nieuwegein worden op de woningmarkt bestaande woningen en nieuwbouwwoningen aangeboden. De gemeente stimuleert het blijven wonen in Nieuwegein als je woonsituatie verandert, en stimuleert daarom ook de doorstroming in de woningmarkt. Als je op zoek bent naar een huurwoning zit je ook goed in Nieuwegein. Veel huurwoningen worden aangeboden door woningcorporaties Mitros, Jutphaas Wonen en Portaal. Daarnaast zijn er ook vrije sector huurwoningen. In Nieuwgein is een woningruil ook mogelijk en wordt zelfs aangemoedigd door de gemeente. Wanneer je een woningruil wil aangaan, zoek je een andere huurwoning waarvan de huurprijs bij je inkomen en gezinsgrootte past. Als je een geschikte ruilpartner en ruilwoning hebt gevonden, is het mogelijk om van woning te ruilen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk