Witlof-bladerdeegvierkantjes met feta

Rond deze tijd van het jaar is er volop aanvoer van witlof. Daarom nu een recept met deze gezonde groente. Als je een half struikje witlof per persoon te weinig vindt, verdubbel je gewoon het recept.Voor 4 personen
4 plakjes diepvries bladerdeeg
1 ui
ca. 1/3 prei
bakje oesterzwammen
2 struikjes witlof
zonnebloemolie
½ theelepel kerriepoeder
½ eetlepel ketjap manis
100 gr feta
zout en versgemalen peper Extra: bakpapier Laat de plakjes bladerdeeg op een broodplank ontdooien.
Pel en snipper de ui.
Was de prei en snij deze in dunne ringetjes.
Veeg of spoel de oesterzwammen voorzichtig schoon en snij ze in reepjes.
Spoel de witlof schoon en snij eventuele lelijke stukjes weg.
Snij de witlof in ringetjes.
Verwarm de oven voor op 200 gr C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verhit een scheutje olie in een koeken- of hapjespan.
Bak de ui en de prei kort aan.
Voeg de reepjes oesterzwam toe en bak ze kort mee.
Voeg de witlof toe, schep even om en zet de pit iets lager.
Schep kerriepoeder en ketjap door de groenten en laat alles nog enkele minuten zacht bakken.
De groenten hoeven niet helemaal gaar te zijn.
Indien nodig kun je een heel klein scheutje water of olie toevoegen.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet de pit uit en laat het groentemengsel wat afkoelen.
Ondertussen de bladerdeegplakjes op de bakplaat leggen.
Snij de feta in kleine blokjes.
Verdeel het groentemengsel over de bladerdeegplakjes, waarbij je de randen vrij houdt.
Verdeel de feta over de groenten.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de deegplakjes in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar.
Serveer met een frisse gemengde sla, eventueel knapperig vers brood en een koel glas witte wijn. Hoofdgerecht, vegetarisch
Voorbereiden ca. 10 minuten
Bereiden ca. 10 minuten + ca. 20 minuten oventijd Tip
Fruit eventueel één of twee geperste teentjes knoflook mee met de ui.Weetje
Witlof, ook wel Brussels lof genoemd, wordt rauw, gekookt, in ovenschotels of als soep gegeten. Gekookte witlof smaakt bitterder dan rauwe witlof. Een scheutje melk tijdens het koken verzacht de bittere smaak.Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk