Katern

Winterwandeling met het IVN naar het IJsselsbos

Het IVN, voor vereniging voor natuur- en milieueducatie, afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. verzorgt op 8 januari om 14.30 uur een winterwandeling in het IJsselbos. Het vertrekpunt van de wandeling is het Natuurkwartier in park Oudegein in Nieuwegein. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Het IJsselbos is het enige stukje bos in Nieuwegein dat onderdeel is van de ecologische hoofdstructuur. Het is in 1984 aangelegd in het kader van de ruilverkaveling Lopikerwaard. Intussen is het uitgegroeid tot een mooi en natuurlijk bos. Het ligt tussen de Kromme IJssel en de Hollandse IJssel. Deze oude rivieren hebben het landschap gevormd in onze omgeving. In het bos is dat goed terug te vinden. Het IJsselbos ligt aan de binnenbocht van de Kromme IJssel. Door de hoge stroomsnelheden van het water is hier een zogenaamde kronkelwaard ontstaan: een stelsel van stroomruggen. Wat dat zijn en hoe u dat kunt zien, zullen de natuurgidsen van het IVN vertellen. Als er sneeuw ligt, behoort het zoeken van diersporen tot de mogelijkheden.

In de winter kunnen de paden nat en modderig zijn. Daarom zijn stevige schoenen of laarzen noodzakelijk. In ieder geval is het een stevige winterwandeling. Na afloop kunt u nog genieten van een warme winterverrassing.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk