Winterwandeling in Vreeswijk

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 22 februari om 13.30 uur een winterwandeling door het van origine middeleeuwse dorp Vreeswijk. Onderweg komt u sporen tegen van overstromingen, afdammingen, dijkenbouw en dijkdoorbraken.

Het huidige Vreeswijk vertelt het verhaal van scheepvaart, handel en militaire verdediging. De natuur laat zien dat de rivier nog steeds haar invloed doet gelden. En ook in het ‘gewone’ openbaar groen valt veel te beleven en misschien spotten we wel het ijsvogeltje, een van de meer dan 40 vogelsoorten die hier jaarlijks broeden.

Deze, door het IVN georganiseerde, wandeling start om 13.30 uur op de parkeerplaats van Fort Vreeswijk (adres: fort Vreeswijk 1, 3433 ZZ Nieuwegein). Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar de volgende IVN-gidsen: Alie Feijen (030-6033344) of Willemien Weerkamp (030-6065079).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk