‘Winterreise’ op de kunstzolder

De kunstzolder van Museum Warsenhoeck opent in januari 2016 een nieuw kunstseizoen met een bijzondere expositie met de toepasselijke titel ‘Winterreise.’ Schubert`s ‘Winterreise’ is een beroemde liederencyclus van 24 liederen; een muzikaal verhaal over verlies en onthechting. Dit sterke werk inspireerde beeldend kunstenaar Renée Wolters uit Zaltbommel tot het maken van 24 schilderijen. In het voorjaar 2015 werden deze schilderijen geëxposeerd in de Doelen in Rotterdam tijdens het slotconcert van een Schubert Masterclass.

Op 31 januari aanstaande kunt u ook in Nieuwegein deze bijzondere expositie bewonderen en de presentatie door Renée Wolters bijwonen. De presentatie vindt plaats bij het Milieu Educatief Centrum (MEC) om 15.00 uur en de expositie kunt u bekijken in het Museum Warsenhoeck na de presentatie. Bij de presentatie worden liederen van Schubert gezongen door Koos Smit. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Reinier van der Sandt.

De expositie kunt u bewonderen tot 17 april 2016. Museum Warsenhoeck is gevestigd in het Natuurkwartier/Kinderboerderij, Geinoord 11 in Nieuwegein, en is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur 16.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk