Winnaar Provinciale voorronde Nationale Voorleeswedstrijd bekend

De provinciale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd werd vrijdag 27 maart gehouden in theater De Kom in Nieuwegein en gewonnen door Simone van Laar, oud leerlinge van het Cals College in Nieuwegein. Van Laar studeert aan de pabo in Utrecht (onderdeel van de Hogeschool van Utrecht (HU) en nam het op tegen Maroesja Kool van de pabo in Amersfoort (eveneens van de HU) en een studente van de Marnix Academie in Utrecht.

Van Laar las voor uit het boek Soldaat Wojtek van schrijfster Bibi Dumon Tak. ‘Een absurd maar waargebeurd verhaal en door haar intonatie zie je wie er aan het woord is en word je meegenomen in het verhaal’, zegt de jury bestaande uit Hans Martijn Ostendorp, burgemeester van Bunnik, kinderboekenschrijver Marcel van Driel en Dorien Nannings van Leesplein, een website voor kinder- en jeugdboeken.

De kandidaten werden beoordeeld op overtuigingskracht, articulatie en de manier waarop zij de zaal meenemen. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Lezen en moet kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool stimuleren om te lezen. Simone van Laar zal de HU vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 27 mei in TivoliVredenburg. (Bron: Trajectum-online)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren