‘Wie maakt daar muziek in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Wouter Kuyper.

Arend Bloemink: ‘Half twaalf ’s ochtends. Dan zou ik bij Wouter aanbellen. Maar als ik twintig minuten te vroeg dan tóch maar aanbel (na enige twijfeling), wordt de deur al snel geopend en staat daar Wouter Kuyper. Hoewel ik al wel de antwoorden van Wouter op de vijf altijd dezelfde vragen had gelezen, kon ik me er geen gezicht bij bedenken. Vreemd eigenlijk, want uit zijn antwoorden hád ik kunnen afleiden wie Wouter zou zijn. Immers, hij geeft les in DE KOM en ik fotografeer daar regelmatig… Maar tóch, nee, geen idee wie ik zou gaan ontmoeten, zou gaan fotograferen. Tot het moment dat Wouter dan in de deuropening staat. Hoedje, baardje, rustig, observerend. Natúúrlijk, dát is Wouter!’

‘Ik vraag ‘m of hij erover na heeft gedacht wáár we de portretsessie gaan houden. ‘Nee… eigenlijk niet’ zegt hij, ‘misschien in de tuin?’ Prima idee. ’t Is mooi weer en de tuin ziet er uitnodigend groen uit. Al pratend, informerend, gedachten uitwisselend gaan we van start met de fotosessie.’

Maak, middels de antwoorden van Wouter Kuyper op de vijf (altijd dezelfde) vragen, nader met kennis hem, én met zijn mening over Nieuwegein.

Wie ben je?
Mijn naam is Wouter Kuyper, 39 jaar oud. Getrouwd, 3 kinderen (10,8 en 4)

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik maak muziek. In vele vormen en maten. Ik geef anderhalve dag muziekles in de week, en verder speel ik in verschillende bands en ensembles. Van Folkrock tot middeleeuws. Met veel verschillende instrumenten, maar doedelzak en trekharmonica zijn daar wel de belangrijkste van.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Sinds mijn verhuizing uit Utrecht, onze eerste eigen huis. Een jaar of 8/9 nu.

Wat vind je van Nieuwegein?
Een prima plek om te wonen. Onze wijk is rustig en groen, alles wat we nodig hebben is in de buurt. De kinderen kunnen ongestoord buiten spelen en alles kan op de fiets.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Ik ben recentelijk overgestapt van het OV naar de auto. De tijd die het duurt om van Utrecht centraal naar huis te komen is eigenlijk toch te lang, en de tram stopt te vroeg met de dienstregeling. Met mijn werk ben ik vaak laat thuis. Mijn optredens zijn ook niet vaak in Nieuwegein (in september in de KOM toevallig!), dus wat meer cultuur naast de Kom zou geen kwaad kunnen, alhoewel ik het idee heb dat het wel in opkomst is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren