Winkeliers blokkeren mogelijk Markt Muntplein

De winkeliers aan het Muntplein zijn boos, eerder hebben wij daarover bericht. Inzet is de slechte communicatie van de gemeente Nieuwegein omtrent het verplaatsen van de Markt aan het Muntplein van de dinsdag naar de maandag rond de Kerst. De ondernemers hebben daar bezwaar tegen maar hadden niets vernomen van de gemeente omtrent deze wijziging en konden zo geen bezwaar maken.

De ondernemers hebben veel geld gestoken (20.000 euro) om het winkelcentrum gezellig te maken en de marktkooplui zouden kosteloos meeliften. De winkeliersvereniging heeft nu geen bezwaar kunnen maken tegen de verplaatsing van de Markt naar de maandag en komen in actie. ‘Het afzetten van de Markt door auto’s is een van de mogelijkheden’ zegt voorzitter Hans Schenk van de winkeliersvereniging. ‘Maar ook een schadeclaim van 15.000 euro behoort tot de mogelijkheden’ vervolgt Schenk.

Ook de politiek is in actie. Leefbaar Nieuwegein en Trots op Nieuwegein hadden tijdens het vragenhalfuurtje van de raadsvergadering van 19 december een aantal vragen. Deze mochten door de burgemeester niet gesteld worden. Hierdoor lijkt deze zaak te escaleren en zijn de ondernemers aan het Muntplein zich nu aan het beraden over welke actie zij zullen gaan voeren. Klik hier voor de documenten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk