Katern

Europese Jeugdkampioenschappen schoonspringen te Kroatië

Matthew Hibbert en Oona Abbema van zwemvereniging Aquarijn Nieuwegein hebben de afgelopen week meegedaan aan het Jeugdkampioenschappen schoonspringen in Kroatië. De ploeg van TeamNL bestond uit 5 springers, 2 coaches en een teammanager. Voor beide schoonspringers uit Nieuwegein was het de eerste keer dat ze deelnamen aan de EJK. Een bijzondere prestatie.

Er waren maar liefst 200 sporters uit 24 landen afgereisd om deel te nemen. Het niveau was hoog, met deelnemers uit onder andere Italië, Rusland, Groot-Brittannië en Oekraïne, dit zijn sterke schoonspringlanden.

TeamNL vertrok op donderdag 17 juni naar Rijeka in Kroatië. ‘Daar werd een strakke sportbubbel gecreëerd. Alle sporters werden meerdere keren getest en gelukkig was dat elke keer negatief’ aldus de coach van de springers uit Nieuwegein. De wedstrijden vonden plaats in het prachtig gelegen buitenbad, pal naast de zee. Helaas mochten de sporters daar niet komen vanwege de strenge Coronamaatregelen.

Matthew Hibbert heeft op de 1 meter plank een mooie, stabiele wedstrijd laten zien. Van de 9 sprongen ging 1 sprong wat minder goed. Hij eindigde met 300 punten op de 17de plaats. De dag voor de 3 meter wedstrijd maakte Matthew een onprettige landing tijdens de training en dat leverde flink wat pijn op. De 3 meter wedstrijd verliep dan ook minder goed dan gedacht. Met 287 punten werd hij 24ste.

Oona Abbema was op de 1 meter plank de startspringster en dat zorgde voor extra zenuwen. Ze begon stabiel, maakte bij de 4de ronde een mindere sprong en wist de wedstrijd goed af te ronden. Met 327 punten werd ze 17de. Op de 3 meter plank speelden de zenuwen parten. In haar programma waren twee nieuwe en moeilijke sprongen opgenomen. Ze eindigde met 316 punten en werd 20ste.

Dit gekke sportjaar is wat de wedstrijden betreft afgelopen. Er wordt de komende weken nog getraind en dan is het tijd voor een verdiende vakantie. Hopelijk starten na de vakantie de activiteiten voor alle schoonspringers van Aquarijn uit Nieuwegein weer op en kunnen de atleten weer naar wedstrijden in binnen- en buitenland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk