Winkeldief aangehouden

De politie heeft woensdagochtend rond 11.15 uur bij de tramhalte Antonius in Nieuwegein een man aangehouden vanwege winkeldiefstal.

De 30-jarige man uit Utrecht was eerder die ochtend in een winkel aan het Basiliekpad in Nieuwegein aanwezig. Daar werd door personeel opgemerkt dat de man bepaalde goederen niet afrekende bij de kassa. Twee medewerkers van de winkel zijn achter de man aangegaan, die naar het tramperron liep. Daar sprak een van de twee winkelmedewerkers de winkeldief aan en gaf aan dat hij wilde dat de man meeging naar het kantoor van de winkel.

De winkeldief wilde niet mee, werd verbaal agressief en bedreigde hen. Uit vrees voor geweld, hielden de winkelmedewerkers hem niet tegen toen hij in de inmiddels aangekomen tram wilde stappen. Een van de twee winkelmedewerkers heeft vervolgens de politie gewaarschuwd. Om 11.15 uur heeft de politie de man aangehouden op het perron van de tramhalte Antonius. Daar bekende de man de diefstal. Ook deed hij afstand van de gestolen goederen en een schroevendraaier die hij op zak had. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk