Windmolens in Polder Rijnenburg

Als het aan GroenLinks, de Christen Unie, Leefbaar Utrecht en het CDA in Utrecht ligt wordt de polder Rijnenburg bij Nieuwegein volgebouwd met windmolens. Alleen de VVD is tegen het plan. D66 en PvdA gaven aan wel open te staan voor een alternatief.

Utrecht is naarstig op zoek naar lokaties voor groene energie nu het windmolenplan op Lage Weide is afgeschoten. De bouwplannen voor het gebied ten zuiden van de A12, grenzend aan Nieuwegein, zijn door de crisis voorlopig van de baan en dus is er volgens de partij ruimte voor windturbines.

De grootste fractie in Utrecht stelt dat de economische terugverdientijd van een windmolen minder dan tien jaar is en dat eventuele toekomstige ontwikkeling van Rijnenburg niet in de weg wordt gezeten. GroenLinks wil dat het bestemmingsplan voor de polder wordt gewijzigd en dient daarvoor een motie in.

Lage Weide was lange tijd in beeld als locatie voor windmolens. Het plan leidde tot veel onrust onder omwonenden die voor overlast vreesden. Het stadsbestuur in Utrecht bleek eind oktober nipt voor (4 tegen 3), maar een raadsmeerderheid stemde tegen windmolens op Lage Weide. Krijgen de bewoners in Nieuwegein noord nu deze ellende? Praat mee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren