Windmolen siert straks langs de A.C. Verhoefweg

Op het veld voor de Green Village zal nog dit jaar een windmolen verrijzen. Eind verleden jaar heeft het bedrijf PyroStrahl onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van energie opwekken middels een windturbine op die plek. ‘De Green Village, momenteel al de nummer 1 trouwlokatie van Nederland, wil ook de groenste trouwlokatie van Nederland worden’ aldus directeur Justin van Hooijdonk.

Van Hooijdonk: ‘We speelden al een lange tijd met het idee om ‘zelfvoorzienend’ te worden. Eerst dachten we aan zonnepanelen op het dak van de boerderij maar dat deed veel afbreuk aan het pand. Toen kwam de ontwikkelaar van deze windmolen in zicht en voor deze bijna 20 meter hoge windmolen is geen vergunning nodig. We hebben daarom besloten met hen in zee te gaan. De molen wordt momenteel gebouwd in Duitsland. Eind deze maand houden we een inloop avond voor de bewoners. Het lijkt mij juist hen te informeren wat we gaan doen.’

Momenteel is het hele pand al voorzien van duurzame LED verlichting. ‘De windmolen kan ons van al de elektriciteit voorzien dat we nodig hebben’ aldus van Hooijdonk. De Green Village, op de rand van de wijk De Blokhoeve, wil een voorbeeld stellen en laten zien dat het opwekken van energie ook makkelijk in Nieuwegein kan. Wanneer de inloop avond exact is zal binnenkort in de media bekend gemaakt worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk