‘Willie wurm zoekt een tuin’

Op woensdag 26 juni krijgen de kleuters van de Openbare basisschool Ziezo aan de Lupinestraat in Nieuwegein zuid een bezoek van een echte kunstenaar. Mark van Praagh komt dan een les geven over het tekenen van kleine dieren en bomen. Het bezoek vindt plaats in het kader van het cultuurproject ‘Willie Wurm zoekt een tuin’. Dit project wordt voor de scholen in de gemeente Nieuwegein georganiseerd door Kunst Centraal, de provinciale organisatie voor kunst- en cultuureducatie. Tijdens dit klassenbezoek komen ook Wethouder Hans Reusch en beleidsadviseur kunst & cultuur, mevrouw Bergman een kijkje nemen.

Het bezoek van de kunstenaar sluit aan op het cultuurproject ‘Willie Wurm zoekt een tuin’ waarmee de kleuters in vier weken tijd onderzoek doen naar de kleine diertjes in de tuin van de school en in de struintuin van Milieu Educatie Centrum Nieuwegein. Het project wordt dit jaar door de kleuters van alle scholen in Nieuwegein uitgevoerd in het kader van het Cultuurprogramma en Kunstmenu van Kunst Centraal. Het Cultuurprogramma heeft tot doel leerlingen kennis te laten maken met hun eigen culturele omgeving.

Ieder jaar is er per bouwdeel een project. De scholen uit Nieuwegein doen al voor het vierde jaar mee. Het bezoek van de kunstenaar valt binnen het Kunstmenu, een programma dat leerlingen kennis laat maken met professionele kunstenaars, theater gezelschappen etc. Het Kunstmenu vindt al vele jaren plaats op de scholen. Beide programma’s worden mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van zowel de scholen als de Gemeente Nieuwegein en de provincie Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk