Auto’s wurmen zich door ingepakte brug

In Vreeswijk mogen auto’s dit weekend door de ingepakte Emmabrug rijden. Aan de brug wordt groot onderhoud uitgevoerd, maar de omleidingsroute via de Wilhelminabrug is dit weekend niet beschikbaar. Die brug is zaterdag vervangen.

De (hoge) Emmabrug ligt over het Merwedekanaal in Vreeswijk en ligt aan de zijkant van de Koninginnensluis. Aan de andere kant van ligt de (lage) Wilhelminabrug. Omdat de Emmabrug een monument is, moest die worden opgeknapt. De Wilhelminabrug is geen Rijksmonument en kon worden vervangen. Dat gebeurde zaterdag met twee grote kranen.

Rijkswaterstaat pakt de bruggen tegelijk aan met de renovatie van de Koninginnensluis. Het Rijksmonument, dat is gebouwd tussen 1882 en 1886, is aangetast door de groei van het scheepvaartverkeer en de grootte van de schepen.

De Emmabrug is maandag weer afgesloten. Automobilisten kunnen dan weer over de Wilhelminabrug rijden. De renovatie van de Emmabrug moet begin april klaar zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren